keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

I Thought I Knew it All

Tämän kuvan kuvatekstiksi sopisi ''kaappis rakoilee'', mutta en osaa muuta oikein tähän sanoa. Tarkoituksena esitellä uutta tukkaa, mutta koska tänään on näköjään kevätmyrskyinen ja synkkä päivä täällä Jyväskylässä niin kaikki kuvan värit ja laatu ja kaikki menee ihan puuroksi. Blöndinä taas. Kevään myötä alan siis jälleen näyttää itseltäni. Tuntuu, että olen päässyt identiteettikriisin yläpuolelle ja ratkaisu vaaleista hiuksista ilahduttaa enemmäin kuin pytyllinen kultaa sateenkaaren päässä.
Toki kuvassa kannattaa kiinnittää huomioo myös todella upeaan lörttöpaitaan sekä siihen kuinka paljon mun reuhka on kasvanut.

Tiivistetysti vaalennusprosessin vaiheet ja tekotavat. Ajattelin, että sitä kautta olisi helpointa lähestyä sitä, jos joku jotakin vinkkejä tukkansa kanssa tuskaillessa kaipaa:
Lähtötilanteena mulla oli tukka, jossa oli mustaa, punasta ja violettia väriä tuhansia kerroksia päällekkäin, allekkain ja sivuttain. Yli 6kk erilaisia suoravärejä punaista tungettu päähän sekä mustia raitoja tais olla joukossa. Alkutilanne 5RV ellei jopa 4RV värinä. Pahinta mitä voin kuvitella tässä on se, että kaikki värit joita oon päähäni runttaillut on tosiaan sisältänyt suoraväripigmenttinä ton punaisen ja siitä on todella helvetillistä päästä eroon. Jos harkitset mustasta tai punaisesta irtautumista kylmän vaaleaan, harkitse uudestaan ja pohdi tarkkaan oletko valmis itkemään, turhautumaan ja kuluttamaan rahaa erilaisiin taittoihin, hopeashampoisiin, vaahtoväreihin ja ties mihin tökötteihin.
Ensin lähdettiin tosiaan ihan perus värinpoistolla liikenteeseen tottakai. Prosessin aikana pikaisesti laskien tein kaksi normaalia värinpoistoa sekä sen jälkeen 4vaalennuspesua. 6%+vaalennusjauhe ensimmäisissä värinpoistoissa (käytin kerrankin sitä valkoista vaalennusjauhetta, en sinistä).
Vaalennuspesuissa 6%hapete+vaalennusjauhe+shampoo+vesi ja sitten vaan hieroskelin sitä tukkaani. Tarkkailin peilistä, että joko se fleda tippuu päästä viimein, mutta turhaan odotin kaljuuntumista. Loppupeleissä latvoista lähti 2cm rapisten+leikkaamalla. Not bad, sanon minä.
Tämän jälkeen lopputulos oli oranssinkellertävänkukertava. Okei oikeestaan suureks osaks keltanen/oranssi, joten taittoväriä tarvittiin. Kokeilin ensin vaahtoväriä ja kyllähän se hieman auttoi (10V sävyltään), mutta ei se pysyvää tulosta anna. Mietin ja pohdin ja kyselin neuvoja kanssaopiskelijoilta, että mitähän kannattais tehdä. Neuvottiin marssimaan tukkuun uudestaan ja ostamaan taittoväriä. Koska päässäni oli oranssia, piti hommata taittoväri, jossa on sinistä (sillä sininen on oranssin vastaväri ja violetti on keltaisen. Tää on tärkeetä tietää vaalentaessa tukkaa). No ei muuta kun SIMin tukusta värit mukana kotiin ja taittohommiin
9/16+9B+3% hapete ja sudin päähäni tökötin. Muhittelin sitä päässäni tovin jos toisenkin. Huuhtelin ja pesin tukan Fudgen silvershampoolla ja hopeinen Colormask päälle. Tulos perfecto, luonnollinen, ei platinablondi vaan juuuuri sellainen mistä haaveilin.
Lopputulos: Hieman kuivat latvat, muttei mitään kamalaa damagea. Ei keltaista tai oranssia. Kauniin tuhkan sävyiset hiukset.

Mii laikiii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)