sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

(ainakin melkein) Kaikki Hiustenpidennyksistä

Nykypäivänä tuntuu olevan arkinen asia kertoa kaikille, että omistaa hiustenpidennykset eikä siinä mitään väärää olekaan. Monet tosin ovat varmaan kuulleet kauhutarinoita erilaisista pidennystekniikoista tai selailleet foorumeja, joilla liikkuu kamaluuksia tästä kieroutuneesta tavasta hankkia pitkät kauniit hiukset hetkessä. 
Monelle seuraavat asiat tuskin tulevat uutena informaationa, mutta joillekin seuraavasta tekstistä voi olla apua valitessa juuri sitä itselleen sopivinta tapaa hankkia kutrit. 

Ensin hieman perusjuttua pidennyksistä ja sen jälkeen hölinää erilaisista pidennystekniikoista. Koulussa tätä asiaa on käyty läpi ties kuinka monta kertaa opettajien ja eri firmojen kouluttajien kanssa. 

1. Pidennykset kannattaa aina ostaa firmasta, joka on luotettava. eBayssa saatetaan vannoa, että hius on aitohiusta koko pidennyksessä, mutta itsellenikin on sattunut niin, että osa hiuksesta on muovia ja hiukset takkuuntuvat helposti eivätkä värjäänny kunnolla. Itse suosittelen jokaiselle aitohiuspidennystä, sillä synteettinen on tietysti halvempi, mutta näyttää epäaidolta sekä takkuuntuu superhelposti. Synteettistä hiusta ei voi myöskään värjätä tai kuumakäsitellä eli suoristus tai kiharrus ei ole tällä tavalla mahdollista. Olen kuullut ja nähnyt itse myös Rapunzel of Swedenilta tilattuja pidennyksiä, joista osa on ollut muovia ja sulaneet mm. kihartaessa. Moni tosin on saanut myös sieltä laadukasta hiusta, osa taas kertonut kauhutarinoita kuinka pidennyksestä irtoaa ihan järjettömät määrät hiusta jo parin harjauksen jälkeen. En tahdo mustamaalata firmaa, mutta itse en sieltä koskaan tilaa mitään. Omat pidennykseni ovat aina olleet Dream Hairilta ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen laatuun.
2.  Hyvistä pidennyksistä kannattaa aina maksaa. Jos saat teippihiukset älyttömän halvalla, kannattaa jo siinä vaiheessa hieman rapsutella päätä ja miettiä kahdesti, että mitähän tuli ostettua
3. Hiusten eettistä alkuperää on mahdotonta selvittää, sillä firmat eivät tahdo luovuttaa tietoja hiusten alkuperästä, sillä se on kilpailuvaltti. Suuri osa hiuksista, joita Suomessa myydään tulee Intiasta tai muista Aasian maista. Hius käsitellään ja ohennetaan kemiallisesti, jotta se sopii Eurooppalaiseen hennompaan hiukseen eikä näytä feikiltä pidennyksen ollessa päässä. 
4. Hiustenpidennys tulee aina hankkia ihmiseltä, joka todella osaa kiinnittää kyseisen pidennyksen. Ärsyttää, että internetissä herjataan tuhatta ja sataa pidennystekniikkaa koska ''kaveri laitto nää mulle ja nyt mulla on kaljuja länttejä ja omat hiukset rikkipoikki''. Varmasti on. Sama kun autoasi korjaisi ihminen, joka ei ymmärrä autoista hevosta eikä kettua. 
5. Valitse pidennysmenetelmä, joka sopii juuri sinulle. Pohdi pidätkö hiuksia kiinni vai auki. Jaksatko laittaa pidennykset joka aamu päähän vai tahdotko että ne ovat pysyvämmät. Budjetoi mikä sopii juuri sinulle jne. Ei se ole hankalaa loppupeleissä. 
6. Valitse väri, joka sopii yhteen omien hiuksiesi kanssa. Näyttää meinaan aika yrjöpuurolta, jos maantienharmaaseen tukkaan lätkitään mustat teipit tai muuta. 
7. Hoida pidennyksiä niille tarkoitetuilla shampoilla ja hoitoaineilla. Pidennyshiukset eivät kestä samoja tököttejä kuin omat hiuksesi. Lisää informaatiota tästä aiheesta saat parhaiten kysymällä firmasta, josta pidennykset hankit, että mitähän niille kannattaisi ostaa.

Clip-On pidennys
Tuttavallisemmin klipsipidennys.
Monet varmasti tietävät tämän pidennystavan. Eivät ole pysyvät. Eivät rasita omaa hiusta (oikein käytettynä) ja näyttävät kohtuu aidoilta oikein aseteltuina ja sopivalla määrällä tukkaa. Itselläni menee 2-2½ pakettia Clipsejä päähän, koska hiukseni ovat aika paksut. Muutamat tuttuni eivät saa edes kokonaista pakettia päähän ja pidennys näyttää silti aidolta. 
Nyt myönnän, omat pidennykseni ovat olleen eBaysta eikä ole valittamista. Toimii moitteettomasti ja olen niitä jopa värjäillyt. Pysyvät pitkään hyvänä, sillä näitä ei pidetä päässä yön yli. Jos tahtoo pitää hiuksia kiinni, joutuu kikkailemaan klipsien piilottamiseksi. 

Teippipidennys
Teippipidennys on ollut itselleni todella mieluinen pidennystapa. Luonnollinen, nopea laittaa ja poistaa. Poiston voi suorittaa kotona, kun hankkii poistoaineen tai esim Baby Oilia, jolla teipit liukenevat irti omasta tukasta sekä pidennyksestä. 
Nämä hiukset voi käyttää uudelleen, jos ovat hyvin pidetyt. Itse olen käyttänyt samoja pidennyksiä 2-4 kertaa uudelleen . 
Sopiva määrä tukkaa omaan päähäni on 2-2½ punttia hiusta, mutta tarvittava määrä vaihtelee hiuksen pituuden ja paksuuden mukaan. 
Teippihiukseni ovat Dreamhairilta paitsi ensimmäiset olivat eBaysta ja osa hiuksesta osottautui muoviksi. 
Nämä pidennykset tulee aina laitattaa ammattilaisella, sillä saattavat saada vahinkoa aikaan. Olen kuullut teipin hankaavan hiuksia poikki ja muuta vastaavaa, sillä teippi on ollut väärässä kulmassa laitettaessa päähän.
Pidennys tulee usein pitkänä liuskana, josta leikataan sopivan levyiset osiot tarkoituksen mukaan. Tällä voi tehdä myös raitoja ohuempia osioita kiinnittämällä tukkaan. Ohuemmat osiot ovat toimineet itselläni myös lähempänä hiusrajaa, jotteivat kiinnityskohdat näkyisi hiuksia kiinni pidettäessä.
Kestää päässä kuukaudesta kahteen oman hiuksen kasvunopeuden mukaan, jolloinka pidennystä tulee nostaa eli suorittaa huolto. 

Sinettipidennys
Sinettipidennys on vaivalloisin pidennystekniikka kampaajalle, jolloinka hintakin on yleensä teippipidennystä korkeampi. Sinettipidennyksellä saa tosin helposti raitoja hiuksiin ja lopputulos on usein luonnollinen
Kaikki ovat varmasti kuulleet kauhutarinoita siitä, kuinka sinetit ovat repineet omaa tukkaa mukanaan, kun ovat irtoilleen päästä. Tässä kyse on usein siitä, että pidennystä ei ole huollettu säännöllisin väliajoin, jolloinka omat hiukset eivät kestä enää pidennysosion painoa. 
Sinettipidennyksellä saa aikaan luonnollisen pidennyksen myös lyhyehköihin hiuksiin, sillä osiot ovat usein pienempiä kuin teippipidennyksessä. 
Hiusta ei voi poistaa itse kotona vaan huolto tulee suorittaa ammattilaisella. 
Tämä pidennys TODELLAKIN pitää laitattaa ihmisellä, joka TODELLAKIN osaa hommansa, sillä muuten tulee vaan piskakkaa. Pidennys kiinnitetään liimalla omaan hiukseen ja eiköhän sen pitäisi jo pelottaa tarpeeksi, jottette ala sohia kavereiden kesken pidennyksiä päähän toisillenne.

Micro Ring
Samantapainen kiinnitys kuin sinetissä. Hiusosiot ovat pieniä, mutta pidennyksessä ei käytetä liimaa ollenkaan vaan pieniä metallisia renkuloita. Pidennys taitaa tällä hetkellä olla hieman kalliimpi kuin sinetit. Itse olen miettinyt seuraavaksi pidennyksekseni tätä kyseistä tapaa ja tulen varmasti jakamaan informaatiota siitä miltä ringit loppupeleissä tuntuvat päässä.
Ringit ovat huomaamattomia, sillä ne puristetaan metallisilla pihdeillä littaniksi ja näin kulkevat päätä myöden. 
Hiuksia helppo pitää erilaisilla kampauksilla, koska kiinnityskohdat ovat huomaamattomia. 

Nimensä mukaan ommellaan kiinni omaan tukkaan (ei päänahkaan :D)
Tähän käytetään hiusnauhaa, joka ommellaan kokomitaltaan kaksinkerroin taitettuna tai leikataan pienempiin osiin ja ommellaan kiinni pieniin ranskanletteihin, jotka kulkevat päätä myöten. Erittäin hiusystävällinen, mutta hiustenpesu hieman hankalaa. Jos olet ajatellut tätä tapaa ja omistat clipsit, senkun irrottelet klipsit ja käyt kokeilemaan. Pidennystapa, jossa ei ole mitään menetettävää, sillä jos et pidä siitä, voit ommella hiusnauhaan klipsit tai tehdä siitä seuraavan pidennysmentelmän...

Flip-In pidennys
Hiusnauha, joka on ommeltu siimaan ja nimensä mukaan tukka vaan viskataan päähän, omia hiuksia hiusnauhan päälle ja oot valmis lähtemään ulos. Todella helppo, ei rasita omaa tukkaa ja päähän ''asentamisessa'' menee aamusin se 5min maksimissaan. Kätevä, jos ei tahdo pysyvää pidennystä tai omistaa Clip-Onit ja tuntee niiden olevan vaivalloiset laittaa paikalleen. Hyvä teksti aiheesta löytyy seuraavasta blogista (jota muuten rakastan ihan liikaa).


Kauhutarinoista:
PÖÖBUUHAA! Pelästyitkö?

-Mari

2 kommenttia:

 1. Näin tuommoisen siimapidennyshässäkän Saaran blogissa ja kirosin sen korkeaa hintaa. Kiitos linkistä opiskelijalle budjettiystävällisempään ratkaisuun, varsinkin kun noi klipsit lentää kohta mäkeen sen ainaisen asetteluongelman takia ;)

  Hmm saiskohan niistä modattua, hyvässä kunnossa ovat kuitenkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klipseistä saa tosi kätsysti tehtyä ton siimapidennyksen. Tarviit lankaa neulaa ja noh siimaa. Sit vaan ensin irrottelet klipsit (ainiin ja sakset!), ompelet niistä osioista pitkän hiusnauhan muutamalla pistolla, taitat sen esim kaksinkerroin/kolminkerroin ja alat ömmellä. :D Niistä saa myös lettipidennyksen! :D

   Poista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)