lauantai 31. elokuuta 2013

Valtion tehtävä ei ole kasvattaa lapsiasi (tai sinua)

Ajattelin tarttua aiheeseen, joka saa mut melkeinpä järjiltäni näinä höösaamisen aikoina ja aiheena on (*rumpujen päristystä*): Valtion tehtävänä ei ole kasvattaa lapsiasi (saatika sitten aikuisia).
Oon aina ihan raivostumisen huipulla, kun luen uutisia siitä, että: ''Äiti järkyttyi kun k7 ohjelmassa runkattiin, tumputettiin, vempattiin, hakattiin penistä kun se olis sulle velkaa!'' 
Oikeesti, ei se ole virastojen, valtion, kanavayhtiöiden jne. homma sanoa lapsellesi saatika sinulle vanhempana, että ''tätä ei kannata katsoa, jos et halua, että lapsesi näkee masturbaatiota.'' Jos huomaat lapsesi katselemassa sinun mielestä kamalaa ohjelmaa, vaihda kanavaa, sammuta teevee tai koita vaikka keskustella lapsesi kanssa mistä on kyse, miksi ohjelma ei ole sopiva lapsille. Ratkaisuna ei ole juosta Iltalehden sivulle ja kirjoittaa sinne kuinka PÖYRISTYNYT, VIHAINEN, JÄRKYTTYNYT tai HUOLISSASI olet asiasta. Jos ohjelma kertoo 17-vuotiaan tytön elämästä ja kuvastaa sitä, se ei ole ehkä tarkoitettu lapselle. Veikkaan, että kyseisessä uutisessa vanhempien järkyttyneen enemmän ja lapsi tuskin tajusi edes mistä on kyse. Seitsemänvuotiaan yöunet tuskin ovat menneet sen takia, että kaksi näyttelijää esittää vessassa jotakin, mistä lapsella ei ole hajua mitä ne tekevät, mutta puhuvat mm. ajattelevansa Lady Gagaa ja sarjan pääosassa olevaa hahmoa nimeltä Milla. Muistaakseni vanhemmalla on velvoite vähän katsella mitä lapsi puuhaa ja katsoa myös reaktiota siihen, jos lapsi nyt ei tuosta käteenvedosta kovin järkyttynyt, niin turha sitä on mekkalaa nostaa.
Vihaan ylipäätään sitä, että ihmiset ei enää osaa reagoida asioihin muuta kuin ottamalla yhteyttä iltapäivälehtiin. Kaikesta mitä ruuasta löytyy, pettyneitä ihmisiä lakupusseineen, lahduin 300grammaa, sain allergian kotivärjäyksestä...
Mitäpä jos seuraavan kerran ennen kuin ostat tuotetta tai teet asioita, miettisit hetken kannattaako? (hiusväreistä kannattaa myös lukea käyttöohje, jossa mainitaan AINA allergiatestin tekemisestä). Onko se maailmanloppu jos sait täytelakujen sijaan tavallisia lakuja? Mä söisin ne mielelläni ja mukisematta. Tai jos lapsesi katsoo teeveetä, kannattaa katsoa mitä sieltä on tulossa seuraavaksi. Muistaakseni kaikissa halvimmissakin digibokseissa on napiska, josta näkee ohjelmiston tai sen näkee esim. netistä. Jos jakson nimessä jo viitataan peniksiin, kannattaa miettiä annatko lapsesi katsella sitä. En nyt sano, että aina pitäisi miettiä ja pohtia mitä lapsi tekee, mutta joskus se olisi ihan kohdallaan.
Ps. Mitä pahaa on tumputtamisessa? Skidinä tuskin moni ees tajuaa mitä hittoa sillä hetkellä tapahtuu ja varsinkin, kun kyseisessä kohtauksessa ei edes niin selkeästi näytetä mitä jätkät puuhaa.
(tulipas raivonsekasta tekstiä)

Haluan myös sanoa siitä, että ei ole myöskään mielestäni valtion tehtävä valvoa mitä kansalaiset duunaa vapaa-ajallaan, jos se nyt on laillista eikä vahingoita muita. Esimerkiksi rakkaassa Suomessamme alkoholi ja tupakka on kohta varmaa määritelty tappaviksi joukkotuhoaseiksi. Oon aina miettinyt, että mitenhän muissa Euroopan maissa on enää ketään hengissä, kun alkoholi on halvempaa, Lidlistä saa viinaa, baarit on auki myöhempään, tupakkaa on kaikkialla automaateista pikkukioskeihin. Suomessa tehtyjen päätösten mukaan saksalaisten ja muiden tulisi olla jo kuollut alkoholimyrkytykseen, keuhkosyöpään ja ties mihin. Typerintä mitä tiedän on se, että valtio tahtoo tehdä päätöksiä puolestamme nostamalla veroja alkoholin ja tupakan suhteen, nyt jopa mehukatin. Ihmetellään miksi Virossa pyörii viinaralli, kun suomessa samalla rahalla saa lavan kaljaa ja Virosta 24pulloa kirkasta.
Rallien aikaan Jyväskylässä turistit oli hämillään, kun yheksän jälkeen ei kaupasta saanut mietoja ja päivälläkin kaljan hinta oli hävytöntä (siidereistä puhumattakaan). Ranskalaiset laskeskeli prismassa mahdollisimman halpaa vaihtoehtoa ja sekin oli jäätävän hintaista heille.
Ja Euroopan ihana päätös kieltää mentholsavukkeet. Nyt vittu oikeesti! IHAN AIKUISTEN OIKEESTI! Eikö oo jokaisen oma asia  tupakoiko vai ei? Vai onko sekin päätettävä ylemmällä taholla, että se on saatanan pahasta ja galaksit räjähtää, kun tupakoidaan.
Saatana sanon minä. Kiroilen loppupäivän samalla kun moppaan lattioita.
Olen puhunut.
-Mari

5 kommenttia:

 1. Unohtamatta maita, joissa on aivan normaalia juoda viiniä ruokajuomana.. Eikös sen pitäisi olla jo jotain perisynnin tapaista ja tätä tekevien sukupuuttoon kuoleva laji..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oon kans miettinyt ja muutamat vaikuttajatkin näköjään, että miksei suomessa ruokakaupoista saa ruokaviinejä sekä miksei ravintolapäivänä saa tarjoilla perustamasi ravintolan ruuan kanssa viiniä. Ihan saatanan törppöä touhua. -.-
   Alkoholin juominen kun ei aina tarkoita, että ''vedetään hirveet naamat ja sammutaan hankeen''

   Poista
 2. Amen to that. Paitsi että meidän telkkarista ei näe ohjelmistoja!!11 Iltalehti, missä olet, olen kokenut karmeaa vääryyttä ja saanut ikuisia traumoja koska satuin avaamaan kanavan juuri kun sieltä tuli bb!

  VastaaPoista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)