keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kirppistelystä

Oon jo hetken pohtinut tämän pistauksen kirjoittamista ja nyt on aikaa tarttua aiheeseen. Monet bloggaajista varmasti on ainakin jollakin facebookkirppiksellä, vaikkei muuten kirppiksiä kiertelis. Välillä rockkirppikseltä ja goottikirppikseltä jne. löytää vaikka mitä mukavaa kohtuullisilla hinnoilla, mutta joskus tuotteet saa miettiin, että mitä helvettiä.
Rikkinäisiä tuotteita myydään hävyttömään hintaan, käytetystä pyydetään samaa ellei korkeempaa hintaa kun uudesta tuotteesta. Varsinkin elektroniikan kohdalla tää on yleistä:
''Canonin kamera, ollut käytössä lomalla ja nyt tarpeeton, hinta 180e'' Gigantin sivuilta kun katsoo niin kamera maksaa uutena 40euroa vähemmän. Eihän se hölmö ole, joka pyytää, mutta rajansa kaikella mun mielestä. Sama, että Goottikirpulla kävelee vastaan tuotteita, joita joku on just blogissaan hehkuttanut, että löysi kirppikseltä parilla eurolla tai muuta vastaavaa ja tuote laitetaan myyntiin 400%korolla. Ite tykkään ainakin, että kirppiksillä hintojen tulee olla kirppismaisia. Toki on eri esim. harvinaisten Lippyn vaatteiden yms kanssa, kun niitä ei enää mistään saa ja ymmärrän, jos joku rahoilleen vähän vastinetta tahtoo, mutta perus kiinatrikoo, seppälä ja h&m paitoja, hameita, housuja jne myydään hävyttömillä hinnoilla.
Mun mielestä on myös kohteliasta pestä vaatteet ennen postitusta tai myymistä normikirppiksellä. Saatika se, että puhkinussituista newrockeista tai tennareista pyydetään melkeen samaa hintaa kun uusista. Ne on aina käytettyjä ne tavarat, ei uusia. Ketään ei kiinnosta paljonko ne on alkujaan maksanut vaan se, että onko ne nykyään saman arvoset kun uutena.
Kirppiksen pointtina mun muistaakseni on kuitenkin se, että sieltä sais vähän halvemmalla käytettyä tavaraa, kun tienata vitusti tonneja.
Vaikenen vihoineni.
-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)