sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kuinka saada valkoiset hiukset

Mä oon jo pidemmän aikaa miettinyt, että pitäisikö mun avata sanainen arkkuni seuraavasta aiheesta ja olen tullut tulokseen, että KYLLÄ! JES! NYT SEN TEEN! Ja tässä sitä näpytellään siis tekstiä aiheesta: Miten saada valkoiset hiukset tai edes platinablondit, tai pastellisävyset, toimii kaikkeen! Okei, noniin lähdetään liikkeelle siitä, että kuvitellaan tilanne:

Katselet itseäsi eräänä päivänä peilistä ja mietit, että mitä hiuksillesi tekisit. Hiukset ovat mustat/punaiset/ruskeat, ihan mitä vaan muuta kuin tahtomasi valkoinen väri. Mietit, että mistä lähtisit liikkeelle ja toteuttamaan fantasiaa platinablondeista hiuksista. Kävelet lähimpään markeettiin, ostat sattumanvaraisesti tujuimman värinpoiston ja tuikkaat sen koko hiuksiisi kotona. Yksi purkki väriä ei oikein riittänytkään kunnolla ja koitat hieroa värinpoistoa jokaiseen haituvaan, joka päästäsi sojottaa. Ajattelet kuitenkin, että väripurkin kyljessä oli nätti vaalea väri jopa mustista hiuksista. Odottelet 45minuuttia, joka ohjeessa luki ja painut pesemään tukkasi. Suihkussa alat tuijotella hiustesi latvoja ja mietit, että WTF miksi ne ovat edelleen TÄYSIN tummanruskeat tai mustat. Tulet ulos suihkusta, hieraiset hieman silmiäsi ja heität pyyhkeen päähän, hinkkaat hiuksia pyyhkeellä ja katsahdat peiliin. Näky on kauhistuttava: Keltainen tyvi, joka pituuksissa muuttuu oranssinkukertavaan ja latvat ovat edelleen tumman ruskeahkon mustat. Olet kauhusta sekaisin, kiroat ostamasi värin alimpaan helvettiin. Shokkitilasta selvittyäsi marssit uudestaan kauppaan, ostat toisen valmistajan värinpoiston, menet himaan, tutkit värinpoiston ohjeet (tällä kertaa ostit kaksi purkkia värinpoistoa, koska ehkä yksi ei riittänyt ja siksi lopputulos oli epätasaisen värinen). Tämän jälkeen vedät paketin mukana tulleet ''kumihanskat'' käteesi, levität värin jälleen tyvestä latvaan, odotat 45minuuttia kiltisti, menet suihkuun, tulet suihkusta pois ja katsahdat heti peiliin. Tyvi on edelleen kusenkeltainen, pituus hieman vaaleamman oranssi ja latva ruskea. Mietit, että mitä teet väärin, kuivaat hiukset, lähdet kauppaan, ostat toisen värinpoiston, tulet kotiin, levität värimassan, odotat 45 minuuttia, huuhtelet, tulet ulos suihkusta. Katsot peiliin ja toteat, että hiuksesi ovat nyt täysin kusenkeltaiset tyvestä sekä pituudesta, latvat ovat oranssihtavat ja tuntuvat hieman haperolta. Kerta kiellon päälle, ajattelet. Levität taas yhden värinpoiston koko hiuksen mitalta päähän, odotat, suihku, peiliin katsominen. Nyt hiuksesi ovat kokonaan keltaiset ja tyvi valkoinen. Mietit, että mitä teet väärin ja ajattelet, että kyllä se tukka vielä yhden kestää. Taas sama rumba ja lopputulos kusenkeltainen.... Toistat kunnes kaikki pituutesi ja latvasi ovat viemärissä. Tuskaudut, purskahdat itkuun ja mietit mikset mennyt kampaajalle.

Seuraavaksi asiat, joissa teit virheen:
- Hius tarvitsee aikaa, ole kärsivällinen. Värinpoisto on täyttä tuskaa hiukselle ja siinä väripaketissa ei turhaan lue, että värinpoistojen välissä tulisi odottaa jonkin aikaa.
- Jos et tiedä, miten saavutat lopputuloksen ilman hiusten tappamista, mene kampaajalle. Mene edes sille kampaajaksi opiskelevalle serkulle pääsi kanssa, kysy, googleta tai etsi miten tahansa neuvoa, että mistä lähteä liikkeelle.
- Älä ainakaan osta sitä kaupan värinpoistoa. Niissä on todella todella todella kovat hapetteet ja miedommilla pääset jopa tasaisempaan vaalennustulokseen. Osta vaikka erikseen hapete ja vaalennusjauhetta!
- Älä nyt ainakaan levitä sitä jatkuvasti koko hiuksen mitalta päähän. Laita värinpoisto vain niihin kohtiin, jotka sitä edelleen kaipaavat, kuten tummimmat kohdat.
- KELTAISEN JA ORANSSIN VOI TAITTAA POIS. Kusenkeltasuus lähtee helpoiten sävytteillä, kevytväreillä, suoraväreillä, hopeashampoolla... jne. Värinpoisto ei auta keltaisuuteen tai jos auttaa, niin kyllä se näkyy hiuksen laadussa, jos joka kerta olet tehnyt sen hemmetin värinpoiston. (Värinpoisto ei ole väri)
- Markettien värinpoistojen osviittaa antavat kuvat ovat luonnolliseen hiukseen, ei värjättyyn. Värjätty hius on vaikeampi vaalentaa.
- Muistele hiushistoriaasi, kuinka monta kerrosta kestovärimustaa olet lätkäissyt tukkaasi jne. ennen kuin alat prosessiin. Myöskään mustan hiusvärin päälle ei tartu se punainen, lilac, platinablondi väri. Selvitä siis pohjavärisi tummuusaste.
- Okeasti mene sinne kampaamoon tai kaverille, jolla on hajua asioista mielummin kuin räävit itku kurkussa purkalta tuntuvaa proteiinimössöä lattiakaivosta.
- Ja muista hoitaa hiusta, kosteuttaa, käyttää rakennepaikkaavia, jos hiuksesi alkavat muistuttaa märkänä leväkasvustoa tai kuivana heinäpeltoa. Muista kuitenkin, ettei vaurioitunutta hiusta voi enää korjata, leikkaaminen on näppärintä.

Ps. Jos vaalea alkaa lopulta turhauttamaan ja vedät taas pääsi kokonaan mustaksi, ne värinpoistot eivät tumman värin vaikuttaessa katoa mihinkään. Ne ovat siellä edelleen, joten jos turhaudut vaaleaan, vedät mustat hiukset takaisin ja muutaman kk. päästä ajattelit taas vaalentaa takaisin, voi lopputuloksena olla tuo itkunsekainen hiustenmenetys.
Pps. Muista kohdella hiusta hellävaroen, sillä vasta kun olet ne menettänyt, tiedät mitä omistit ;)
-Mari

1 kommentti:

  1. Mietin juuri latvojen värjäämistä valkoisiksi, ja onneksi luin tämän!

    VastaaPoista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)