maanantai 21. huhtikuuta 2014

Tuumasta toimeen!

Kirjoittaminenko unohtunut? No eipäs nyt sentään! Onhan se koko ajan mielessä ollut tai ainakin piipahtanut aina säännöllisin välein. Nyt kuitenkin viettäen laiskaa lepopäivää päätin ryhdistäytyä. Onhan mulla nimittäin jotain kerrottavaakin taas pitkästä aikaa. Tuumailin tuossa toveja sitten niitä pastellivärisiä hiuksia. Nyt ajattelin kertoa teille, että miten ratkaisin himotukseni kohteen. Näistä uusista hiuksista on ihan mahdoton saada hyvää kuvaa, jossa sävyt olisi täydellisen kohdallaan. Tässä nyt kuitekin ainakin yksi, josta ottaa jotenkin selvää, että mitäs tässä nyt kävikään.

Lähdin liikkeelle siitä, että kaivoin kaapista muinaisen tummanpunasen hiusvärin, joka taittoi haalistuessaan pinkkiin. Värin sävy taitaa olla Rubine ja valmistaja Directions. Laimensin väriä roimalla kädellä ja lopputuloksena oli pinkki (joka on ehkä musta vähän turhan kirkas, mutta haalistuuhan se tästä). Latvat sävytin Fudgen hopeashampoolla ja Directionsin Violet -väriä laimentamalla. Otin siis molemmista suoraväreistä erilliseen kippoon hyyyyyyvin vähän väriä ja perään paljon hoitoainetta.

Tässä pinkki hiusväri valmiina odottamaan päähän pääsyä ja alla violetti. Violetissa oli siis suoravärin lisäksi tosiaan tuota Fudgen shampoota, joka on hyvin pigmenttirikasta, sen lisäksi ruikin joukkoon vähän hoitoainetta.
Ompas mulla likaset välineet, hehe.

Lähtötilanne oli tämä. Hyvinkin paljon punertava liirumlaarum sekavärinen gingerreuhka. Kaipasin jotakin muutosta kevään kunniaksi ja tässä se nyt sitten tuli. Ei kaduta ainakaan vielä, mutta katsotaan miltä tää näyttää ekan hiusten pesun jälkeen... Muistona viimekevään pastelliväri, joka valui viemäriin jo ennen kuin edes olin astunut suihkukaappiin sisälle.
Joku paparazzi iski ja jouduin sensuroimaan mun tissivarustusta ja muuta.

Lähdin siis liikkeelle siitä, että levitin ensin alahiuksiin värin, latvoihin ensin violetin ja sitten tyvestä pinkkiä hieman liu'uttaen sitä jopa violetin ja pinkin kohtaamiskohdan yli. En tahtonut värille selkeää rajaa vaan enempi liukuvärjäyksen. Olin jakanut hiukset valmiiksi osioihin ja tällä tavalla jatkoin, kunnes tulin viimeiseen hiusosioon, joka kerrostetun leikkauksen takia ei kaivannut muuta kun pinkkiä väriä ja tadaa, värin levitys oli valmis! Seuraavaksi istuin ties kuinka monta tuntia väri päässä ja tekemisen puutekin meinas yllättää (olen aina hyvin malttamaton hiusvärin vaikutusajan kanssa ja olen sekunnin päästä jo pesemässä tukkaani). Lopputulos on mielestäni hieman turhan pinkki, väriä olisi pitänyt laimentaa enemmän. Latvoihin olin jokseenkin tyytyväinen muutamia kellertäviä suortuvia lukuunottamatta, joihin juuri länttäsin uuden kerroksen fudgea. Tässä shampoo päässä istuessa toivon, että keltaisuus katoaisi tiehensä ja voisin omata nätit hiukset. Veikkaan että ensimmäisellä pesukerralla väri on täysin lörö, mutta sen näkee sitten.

Ps. Miks aina keväällä tekee mieli uudistaa hiuksia?

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)