lauantai 25. lokakuuta 2014

How to: Hiusten vaalennus

Heippatirallaa kaikki karvapäiset ystäväni. Ajattelin kirjoittaa hieman pidemmän postauksen aiheesta: Miten mä vaalennan mun tukkaa. Sanon jo heti alkuun, että jos sulla ei ole mitään käsitystä hiusten värjäämisestä, mene kampaajalle. Jos taas tahdot ottaa riskin ja matkata kanssani halki tämän eeppisen seikkailun, astu laivaan (todella sankarillista musiikkia tähän väliin).

Ensimmäisenä kuva tarvikkeista
Tarvitaan siis Fiolosta leikattuja suikaleita, kuten kuvassa näkkyy
Vaalennusjauhetta (biozellin lättypurkki)
2% hapete
Suti
Klipsejä
Kulho
Shampoota

Vaalennusjauhetta kaadetaan kulhoon jonkinverran aivan randommäärä (tai esim yksi jonkinkokoinen mittalusikallinen, ite toimin aina vaan intuitiolla). Joukkoon lisätään hieman hapetetta, sen verran että massa on todella todella paksua ja kankeeta. Tämän jälkeen mukaan tirautetaann vähän shampoota ja lämmintä vettä, kunnes vaalennusmassa on notkeeta ja löröä.

Ensin suditaan tuollaiselle foliosuirolle hieman vaalennusainetta (tästä näkee aika hyvin kuinka löröä toi oma aineeni on). Hiuksista eritellään piikkikammalla tai tuolla sudin toisella päällä ohut osio, joka asetetaan kyseisen folion päälle (tuo massa jää siis hiusosion alle). Massaa sudin siksi foliolle, jotta hius pittää folion paikallaan.

Kas näin! Tämän jälkeen massaa suditaan tuohon hiuksen piälle. Folion alareuna käännetään kohti hiuksen tyveä. Kannattaa kurkata vielä, että vaalennusmassaa on myös toisella puolella tukkaosiota ja lisätä tarvittaessa. Tämän jälkeen siirrytään seuraavaan osioon jne.

Kun koko pää on käyty läpi, odotellaan sopiva aika. Kannattaa välillä kurkkia viimeisimmäksi sekä ensimmäiseksi levitettyjä osioita. Huuhtele, kun sopiva vaaleusaste on saavutettu.

Vinkkejä:
-Väriä kannattaa aina olla liikaa kuin liian vähän, jos vaalennusmassaa on liian vähän, on lopputulos yleensä läikikäs, sillä väriä ei ole ollut kaikkialla
- Jos vaalennusmassa kuivuu, se ei vaikuta enää
- Kannattaa kammata nuo osiot takuttomiksi, värin levitys helpottuu huomattavasti
- Samalla taktiikalla voi myös tehdä raitoja, poimii vain raitaosiot tukan joukosta ja asettaa ne osiot foliolle
- Hiuspohjaa kannattaa välttää, jos ei halua vaakasuuntaisia raitoja pitkin päätä, sillä massa saattaa valua
- Suoraväri kannattaa ensin kuluttaa esim. tiskiainella (niin tyhmältä kun se kuulostaakin) tai syväpuhdistavalla shampoolla mahdollisimman haalistuneeksi. Levität kuivaan tukkaan vaan fairya ja muhittelet, tämän jälkeen kosteuttavaa hoitoainetta tukkaan paljon!
- Käytän itse 2% hapetetta, sillä pelkään että muuten tuhoan tukkani ja oikeastaan tuo vesi ja shampoo miedontaa sitä entisestään. Mulla on niin puhkivaalennettu fleda, että tää toimii kun häkä
- Keltasuus ja oranssi kannattaa taittaa pois eikä poistaa värinpoistolla
Kun olen huuhdellut vaalennusaineen pois. Sekoitan shampoosta ja suoraväristä sävyttävän shampoomössön, jolla pesen pääni. Annan sen hautua suihkussa päässäni tovin ja huuhtelen kylmällä vedellä pois. Tämän jälkeen saatan joko
a) Värjätä tukkani suoravärillä (pastellivärit saa helposti aikaan kirkkaasta väristä ja hoitoaineesta!) hyvä vinkki tarkistaa suoravärin sävy, on pyyhkäistä sitä valkoiselle paperille pieni määrä
b) pyyhekuivaan tukkani ja isken päähän rakennepaikkaavan hoidon.

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)