sunnuntai 26. lokakuuta 2014

How to: kalanruotoletti

Tähän tarvitaan:
Hiukset (höhö)
Harja
ponnari
Kädet (höhöhö)
Oon tänään todella humoristisella tuulella selkeesti.

Itse aloitan letin tekemisen niin, että otan tuosta kruunualueelta tuollaisen nivaskan hiuksia. Harjaan hiukset läpi, ettei jää yhtäkään takkua.


Tämän jälkeen jaan osion suurinpiirtein kahtia ja nostan toisen osion toisen päälle.
Tämän jälkeen sivuista naukkaillaan mukaan ohuehkoja osioita ja nostellaan vuoronperään tuohon päälle. Tässä tarvii hieman sorminäppäryyttä, mutta tämän myös oppii helposti!

Aukiolevista hiuksista poimitaan mukkaan ohuita osioita, kunnes kaikki hiukset ovatkin jo mukana letissä. Tässä vaiheessa tuohon kohtaan lettiä voi heittää ohuen kumilenkin helpottamaan hommaa tai jatkaa ilman.

Kun kaikki auki olleet osat on mukana letissä, aletaan siirrellä osioita tästä ponnarin näköisestä osasta samalla tavalla toistensa yli. Eli kalanruoto tehdään siis peruaattessa kahdella lettiosiolla.
Tässä kuva valmiista letistä. Osioiden kannattaa olla ohuita, jotta kuvio erottuu selkeämmin, paksummat osiot tekee letistä vaan epämääräsen näkösen. Kun koko tukka on letitetty, tässä vaiheessa nappastaan se apukumilenkki poikki, jos sellaista käytti aikaisemmin.
Letti on kaunis tällaisenaankin, mutta sitä voi hieman tuunata.
Letistä saa rennomman, paksumman ja hieman pitsimäisemmän, jos nyppii noita osioita hieman erilleen. Tässä on muutamakin erilainen vaihtoehto. Pitsiletin saa aikaiseksi vetämällä varomasti erillisiä osioita yksi kerrallaan irti letistä, muttei loppuun asti (letin yläosassa alapuolella kuvass). Lettiä voi myös varomasti vaan kiskoa kokonaisuudessaan eroon toisistaan. Otetaan molemmin puolin varovasti kiinni letistä ja nykäistään hellästi (lopputulos kuvassa yläpuolella lettiä).


Toivottavasti tämä selkeytti edes jotenkin miten tämä ah niin vaikea kampaus tehdään! ^^


-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)