sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Asiat, joihin uskoin lapsena!

Youtubessa kiersi ainakin jossakin vaiheessa tällä nimellä menevä haaste, mutta itse ajattelin toteuttaa tän ihan kirjotusmuodosa.
Eli siis tässä listattuna asioita, joihin uskoin lapsena (saatan uskoa yhä, kuka sitä tietää ;) )

1. Mä näin lapsena jonkun suomalaisen vampyyrielokuvan, jossa Dracula kulki ihmisten asuntoihin vaatekaapin kautta (muistaako kukaan tän elokuvan nimeä?). Mä aloin tän jälkeen uskoon ihan tosissani, että mun vaatekaapissa on joku salainen kulkureitti Narnian sijasta Transylvaniaan. Mä joskus pelkäsin tätä niin paljon, että siirsin vaatekaapin oven eteen jonkun legolaatikon tms. jotta jos sieltä tulee joku ulos, niin ainakin kuuluu hirvee meteli ja herään siihen ennen kun on myöhästä.
2. Mulla on tosiaan kummalliset kulmahampaat. Oon joskus täällä blogissa maininnutkin siitä, että joskus mua hävetti hymyillä, koska omaan tälläset mursun/vampyyrin hampaat. Noh, joskus ehkä 10-11-vuotiaana mä ajattelin, että mä en ehkä oo ihminen, koska mulla on nää terävät kulmahampaat ja jonakin päivänä meidän lähimetsästä (asuin suht pöndellä lapsuuteni ja nuoruuteni) tulis joku todella cool vampyyrijengi hakeen mut ja joku niistä ois silleen: ''Tule meidän mukaan, me ollaan sun oikea sukusi. Sä oot kuolematon ja pläärilää, lähde meidän matkaan.'' Saatoin istua eteisessä ja tuijottaa ikkunasta monta tuntia iltasin ja vaan oottaa tän kaiken tapahtuvan. Tälleen aikuisena mä kuvittelen, että mun tuurilla sieltä metsästä ei ois tullu tyylikkäitä ja komeita vampyyreja vaan ihan varmana niitä mursuja ja ne ois ollu sillee: ''Oink oink wouwou tuu meidän mukaan oink''

3. Monet on varmaan lapsena uskonu joulupukkiin ja niin oon mäkin, mutta mä pelkäsin lapsena ihan tajuttomasti tonttuja! On olemassa se lastenlaulu, jossa tonttu kyylää ikkunan takana lapsia (mikä sen tontun nimi oli?), niin mun päässä tää kaikki jotenkin sekottu Näsään. Uskoin jostain syystä lapsena, että tontut on Näsiä ja ne kyttää ikkunan takana, että oonko mä kiltti vai tuhma ja mua ahisti tää ihan sikana.

4. Tää on asia, mihin ehkä semisti uskon vieläkin. Mä uskoin lapsena, että lelut elää omaa elämäänsä sillon, kun niihin ei kato tai esim. kun nukkuu. Mun oli pakko aina iltasin toivottaa hyvää yötä myös kaikille leluille ja kertoo, että rakastan niitä tasapuolisesti, koska en halunnu että yöllä tyyliin joku tulee ja vetää mua turpaan sen takia, etten pitäis siitä niin paljon, kun jostain toisesta lelusta. Uskon ehkä semisti vieläkin siihen, että leluilla on ihan oma elämänsä.


5. Lapsena mä myö kuvittelin, että yhden lapsen perheissä se lapsi on aina adoptoitu, että koska jos ei oo sisaruksia niin sit ei oo voinu jotenkin saada sitä yhtäkään lasta. En ees tiedä mistä tää ajatus iskostu mun päähän, mutta jälkeen päin mietittynä niin oon kyllä ollu tyhmä lapsi :D

6. Kaikki varmaan muistaa Pokemonit? No joskus lapsena mä kipitin pitkin metikköjä ettimässä itellen oikeeta pokemonia. Se pettymyksen määrä oli ihan järkyttävä, kun tajusin, että niitä ei oikeesti oo olemassa ja musta ei koskaan voi tulla Pokemon mestaria.

7. Mä vihasin lapsena kaikkia lelunukkeja ja jopa pelkäsin niitä (paitsi barbeja). Olin saanut jostakin päähäni, että ne ei oo sinänsä leluja vaan eläviä olentoja ja tosi ilkeitä. Muistan joskus kun oon ollut ala-asteella, että äiti keräili antiikkinukkeja, ja mä vaan tuijotin niitä aina ja mietin, että nukkejen sisällä on varmaan kaikkien ilkeiden ihmisten sielut.

8. Luulin nuorena, että natsisaksa oli Suomessa. Tarviiko tähän edes sanoa mitään? :D

9. Luulin myös tosi pitkään (mua hävettää ihan että kuinka pitkään), että mursut syö lunta. Siis että ne elää pelkästään lumella.

10. Sain myös lapsena käsityksen, että astronautti on joku harvinainen eläinlaji. Totuus oli karuakin pahempaa ja noloa.


Tässä kaikki, mitä tyhmää mä olen uskonut lapsena. Tuleeko sulle itelle mieleen jotain, mikä tälleen aikuisena tuntuu ihan supertyhmältä, että oot joskus uskonut niin?

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)