lauantai 28. helmikuuta 2015

Hiuskriisi Helvetistä (homesuolta)

Mulla on ollut jonkinlainen hiuskriisi sen jälkeen, kun lopetin kestoväreillä läträyksen. Tuntuu, että tyvi on nyt just sen mittanen, että se näyttää karseelta kaikessa. Sellanen, että näytän joskus kaljuuntuvalta. Hetken jo mietin, että tekee mieli värjätä koko pää oranssilla kestovärillä, tekee niin kovasti mieli, mä haluun, mä haluun, MÄ HALUUN! Onneksi mun tahto oli kuitenkin kova, vaikka ajatukset olivat aika tiukkoja vastuksia. Päätin, että fuck it, jos tälle tielle on lähdetty, että oma väri tahdotaan takasin niin tehdään se sit kunnolla (ja näköjään hankalasti).
Ongelmaksi tosin muodostui projektin edetessä se, että sain kun sainkin kulutettua pois violetin värin, mutta sen jättämä homelevävihreys oli jotakin ihan kamalaa. Sain taitettua hopeatököteillä vihreyden siedettäväksi vaaleansiniseksi, mutta sekään ei ollut enää niin mukava, kun alaosan hiukset alkoi olla luonnonvaaleet ja päällä pastellisinistä. Kuljin viikon ihan hirveän näkösenä, kunnes ostin kaupasta kestosävytettä. Virhe oli tosin myös kestosävyte, sillä se heitti hiukset vihreiksi. HYVIN HYVIN vihreiksi. Nyt ei oltu enää edes vastakkain homevihreän kanssa vaan viikon saunan vesipaljussa lilluneen homesienivihreän kanssa. Multa meinas tulla jo pieni itku ja ajatus punasesta tukasta alkoi taas houkuttamaan, oranssin tukan helppous (aika kullannut muistot kenties) kutkutteli jossakin takaraivon (peräaukon) seudulla.
Onneksi mieleeni kuitenkin muistui, että olin lukenut kuukausia sitten jutun Color Mask sarjan punaisen shampoon käyttötarkoituksesta vihreyden taittoon vaaleissa hiuksissa. Lampsin Prismaan, nappasin putelin ja tulin kotiin. Suihkussa puteli kädessä seisoessani mietin hetken, että tästä voi seurata joko tosi hyvää tai totaalikatastrofi. Kastelin hiukset ihan litimäräksi, tursotin shampoota purkista kädelleni samalla edelleen seisten vesisuihkun alla ja aloin hinkata shampoota hiuksiini. Hankasin shampoon tukkaani apinan raivolla ja samalla tutkin olkapäille valuvaa vaaleanpunaista vaahtoa ajatuksella: ''vittupaskaa apua''. Raivoisan ja salaman nopean pesun jälkeen täydellinen huuhtelu, tonni kaupalla Pearl Color Maskia tukkaan ja sormet, silmät, kädet, jalat ja varpaat ristiin. Hauduttelin hoitoainetta päässä, huuhtelu jääkylmällä vedellä, pyyhe päähän ja pois suihkusta. Hetken turbaanipäänä hengailtuani maailman ahtaimmassa vessassa uskalsin ottaa pyyhkeen päästä. Peilistä näkyi piristävä näky: vihreys oli tiessään suuremmaksi osaksi. Päässäni törrötti normaali, omaa hiustenväriä lähelle uppoava luonnollinen vaalea. Ihmettelin itseäni peilistä hetken, hengähdin syvään ja kiitin kaikkia suurempia voimia siitä, ettei huokoinen hiukseni imaissut itseensä kaikkea punaista.
Hiuskriisi selätetty toistaiseksi. Maassa rauha. Muutama punaisella shampoolla pesu on vielä edessä, mutta samalla nopeudella ja raivolla, kun pesee, en usko enää mokaavani (*koputtaa puuta*).
Lievää vihreyttä havaittavissa edelleen, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Mikään ei oikein latista ulkonäön suhteen itseäni niin paljon, kun rumat hiukset. Tuntuu, että näyttää rumalta, vaikka meikki, vaatteet ja asusteet ois viimesen päälle kunnossa. Ehken enää leiki suoraväreillä, jos saavutan oman värini kotikikoilla. Hiustenvärjäys ja kriiseily ei enää innosta niin yhtään, oon saanut tarpeekseni. Jätän värjäilyn muille ja jatkan hiusten kasvattelua tylsän blondeina. Ainakin tällä hetkellä musta tuntuu siis tältä, heh. Mielipidehän saattaa muuttua, jos oikeesti tyrin tolla punaisella shampoolla tms. lähiaikoina. Nyt manaan kaikki maailman henget ennen kuin painun taas suihkuun läträämään tolla. Toivottakaa onnea, hiussoturi lähtee sotaan!
-Mari

2 kommenttia:

  1. No jos kuitenkin käy huonosti niin Schwarzkopfin edustaja antoi mulle hyvän vinkin millä lähtee kaikki paska hiuksesta (myös rauta, kupari yms). Eli 1:1 syväpuhdistavaa shampoota ja sitten sitä sitruunauutetta mitä käytetään esim leivonnassa, kyä sää tiät. Suihkumyssy/elmukelmu päähän ja 15 min lämmössä tai puoli tuntia ilman lämpöä. Hoitavaa ja kosteuttavaa hoitsikkaa päälle. Tämän voi tehdä uudestaankin ellei tulos miellytä. Mutta ylläpitoon kerran/kaks viikossa. :) Ole hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oonkin kuullut tosta, en oo saanu vaan vielä aikaseks ostettua tykötarpeita!

      Poista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)