perjantai 6. maaliskuuta 2015

Internetissä ihmetyttää

1. Ihmiset, jotka tulevat kertomaan, että blogin tai Youtube -videoiden laatu on laskenut ja nyt on pakko unsubaa. 
Mä oon jo pidempään miettinyt, että miten tämän pitäisi liikuttaa vloggaajaa tai bloggaajaa. Pitäisikö omaa harrastusta muuttaa sen suuntaan. että miellyttää yhtä herneet pönttöönsä vetänyttä ihmistä, vaikkei itse kiinnostaisi yhtään. Mitä tolla informaatiolla pitäisi ylipäätään tehdä? Mä sain tämän blogin aloitettuani paljon kommentteja asian tiimoilta ja tässä niistä osa (yllättävää, että kaikki näistä olivat anonyymeilta):
''En halua enää seuraa sun blogia, kun et oo gootti. Ei enää mitää mielenkiintosta, kun susta tuli noin tylsä tavis'' En tiedä olisiko mun pitänyt jatkaa pukeutumista ja elämää gootti vain miellyttääkseni muita ihmisiä tai jotain täysin randomeja lukijoita.
''Sun tekstit menee aina vaan huonommaksi ja perus bloggaamiseksi, ei kiinnosta jotkut tuotteet tai sun kuulumiset. Kaipaan rastojas''
''Taas yksi tusinablogi, miksi menit muuttumaan''
Lista olisi varmaan loputon, jos julkaisisin jokaisen kommentin, jota asian tiimoilta on satanut. En ymmärrä, miten joku voi pahoittaa mielensä siitä faktasta, että mä nyt vaan kasvoin ulos goottityylistä. Mulla on mukavaa tälläsenä perustylsänä, joten ei mahda mitään.
Eniten mua mietityttää nää kommentit isompien ja suositumpien tubettajien tai bloggaajien kommenttiosiossa. Olet yksi miljoonasta, voit vaan peruuttaa videoiden tilauksen ilman siitä ilmoittamistakin, ilmoitus tuskin hetkauttaa  bloggaajaa/vloggaajaa mihinkään suuntaan.

2. Ilkeät anonyymikommentit, jotka on selkeästi joltakin tutulta, mutta tutulla ei ole ballzzeja sanoa suoraan omalla nimellä. 
Nämä kommentit sisältävät usein asioita, jotka jollakin tapaa oikeesti viittaa esimerkiksi bloggaajan omaan elämään, mutta niistä ei mainita täysin suoraan. Sanotaan vaikka, että Marja-Kaisa on päivittänyt blogiinsa ostaneen uudet housut. Ensimmäinen kommentti, joka blogiin pamahtaa on seuraavan kaltainen: ''Pyysit äitiltäs just rahaa ruokaan ja nyt ostit housut. Pitäsköhän sun alkaa järkkää elämääs vähän jo näin aikuisiällä.'' Itse en koskaan julkaise kyseisen kaltaisia kommentteja, koska mä oikeastaan tiedän kuka kumma tämänkaltainen kommentoija on mun blogissa, terveisiä vaan sinne! Mä en vaan ymmärrä, miksei asioista voi sitten keskustella kaverin kanssa muualla, kun blogin kommenttiosiossa anonyymina. Se olis paljon aikuisempaa ja antaisi kommentoijastakin fiksumman kuvan.

3. Kysymykset, joita et koskaan kysyisi päin naamaa
Usein kommentoija on maksimissaan 12-vuotias ja ei ehkä ihan ymmärrä hyviä käytöstapoja vielä, mutta tätä tekee myös välillä ihan aikuiset. Kyselllään kysymyksiä, joita ei oikeesti ole okei kysellä edes päin naamaa, mutta jostain syystä internet on hälventänyt rajan, että mikä on kohteliasta ja mikä ei. Kysymykset on yleensä luokkaa: ''Mikä sun naamassa on vikana?'' ''Ootko sä lihonu?'' ''Miks sun toinen silmä on tollanen?'' ja niin edelleen. Ethän sä nyt oikeesti koskaan kysyis ihmiseltä päin naamaa tollasia asioita, jos vaikka toisella on karsastusta niin ''Miks sun toinen silmä on tollanen?'' Eikä sen kysyminen internetissäkään ole sen suotavampaa. Nämä kysymykset antaa kommentoijasta yleensä todella tyhmän kuvan ja tulee mieleen aina itselleni, että pitäiskö niihin vastata samaan tyyliin kysymällä: ''Miks sä oot noin ruma?'' Mihin näillä kommenteilla pyritään? Loukkaamaan? Tiedustelemaan asioita? Mä en vaan jotenkin käsitä sitä, miten paljon internet muka hälventää kohteliaisuuden rajoja. Oma motto on, että jos et asiaa vois päin naamaa sanoa, älä myöskään kommentoi sitä asiaa anonyymina.-Mari

3 kommenttia:

 1. Itselleni ei ole tuollaisia kommentteja sattunut, mutta olisi kyllä mielenkiintoista tajuta logiikka niiden takaa. Tarvitseeko aina sanoa jotain, jos ei ole hyvää sanottavaa? Rakentava palaute on toki asia erikseen, mutta ei tietenkään täydy pysyä tietyn tyylisenä vain "yleisön pyynnöstä" :D

  VastaaPoista
 2. Noita muita en ymmärrä, mutta ekaa ymmärrän sen verran, että jos on liittynyt seuraamaan nimenomaan goottia ja tyyli vaihtuu yhtäkkiä toiseen, niin ei enää lukijaa kiinnosta jos se katoaa minkä takia on alunperin kiinnostunut blogista/vlogista. Tai jos postausten laatu laskee reippaasti, niin rakentavaa palautetta voi antaa, mutta ei toista ihmistä voi mihinkään painostaa, eikä tarvitse suoranaisesti mollatakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta, jos toisen tyyli muuttuu eikä enää innosta seurata, voi vaan lopettaa sen seuraamisen eikä tuoda ilmi sitä että ''oot parempi goottina'' tai muuta. :D bloggaajatkin kun on kuitenkin oikeen elämän normaaleja ihmisiä ja monelle tää on vaan harrastus.

   ja joo toki asiallinen kritiikki on aina hyvää :) eri asia on sitten merkitykssettömät haukkumakommentit

   Poista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)