tiistai 17. maaliskuuta 2015

Valoja ja Varjoja

Tikusta asiaa niin sanotusti. Tahdoin nimittäin höpistä enemmän ebaylöydöksestäni, jota käytän korostuksiin, varjostuksiin ja esim. tummien silmänalusten peittämiseen. Muutaman euron paletti, joka muutti elämäni täysin. Tuntuu, että olisin käynyt kauneusleukkauksessa, joka maksoi muutaman euron, kun sotken naamaani tämän paletin väreillä.
Ostin tämän paletin muistaakseni viime vuoden lopulla ja siihen asti olin käyttänyt vain puuterimaisia korostus- ja varjostustarvikkeita. Nyt en voisi enää kuvitella tekeväni niin, sillä tämä paletti on mulla oikeesti joka päivä käytössä. En sinänsä tiedä, mitä virkaa tällä paletilla on oikeasti, mutta kerron mihin tarkoituksiin itse käytän tätä. Kaikki napit ovat vahamaisia tuotteita. Tein tästä nopeet swatchit, jotta näkee vähän miltä sävyt näyttää iholla.
Kaikki sävyt eivät erotu kunnolla tästä kuvasta, mutta mennään silti asiaan. Ajattelin tosiaan käydä nopeasti läpi mitä sävyä käytän mihin ja tekeekö näin laajalla skaalalla mitään arkikäytössä.
Koska kaikki tuotteet ovat vahamaisia käytän näitä mm. kulmilla tai kulmien muotoiluun välillä. Tuo tumma on hyvä väri siiehn ,jos haluaa trendikkäät ombrekulmat, jotka on todella in tänä keväänä, koska tumman värin rinnalle löytyy sopivia sävyjä varsinkin punapäälle. Tykkään, että kulmat mätsää hiuksiin, joten käytän toisiksitumminta tai tuota vähän vaaleampaa kulmakarvan alkuun ja häivytän loppuosan tummaa kohti väriä. Lopputulos on luonnollinen ja kestävä. Näillä on todella helppo saada skarpit kulmakarvat. Keskiruskeat sävyt sopii hyvin varjostuksiin mun kalpeilla kasvoilla ja helmiäisen valkonen mm. poskipäille ja kulmaluulle, sekä tuo  vaalein sävy, joka ei kuvassa niinkään erotu, käy näppärästi silmien alle punertavahkon pigmenttinsä ansiosta. En tietenkään tee joka päivä kaikkia varjostuksia ja korostuksia, mutta joskus kun on aikaa, tällä paletilla on mukava pelleillä ja muuttaa kasvojen muotoa.
Tässä kuvassa noi vaaleammat sävyt erottuu vähän, mutta kuten huomaa, ne on hyvin lähellä mun oman ihon sävyä. Tästä hyvästä maastoutumisesta johtuen tykkään käyttää näitä juurikin pienten virheiden peittoon. Toinen vaalea sävy on kellertävä ja kaksi tuollaista pinkihtävämpää. En enää osaisi elää tällästä monikäyttöpalettia. 

Käytän paletin neutraaleimpia sävyjä myös luomivärin pohjustukseen vetämällä pohjalle ensin meikkivoiteen, tämän päälle elfin kuivahtavan pohjustusaineen (jonka pintatuntumasta en itse innostunut) ja sitten tätä ihan himpusti pohjan päälle. Vahamaiseen pintaan tarttuu helpommin väri, pigmentti erottuu ja luomivärit kestää koko päivän liikahtamattakaan paikaltaan. 

Aikaisemmin en juurikaan leikitellyt valoilla ja varjoilla kasvoillani sen suuremmin, joskus käytin poskipunaa ja joskus kulmaluulle hivelin jotain epämääräistä helmiäistä. Tämän paletin hankkiminen on ollut paras päätökseni, sillä olen oppinut korostamaan kasvojani oikein ja ymmärtänyt valon ja varjon merkityksen. Ei enää pallopäänäkymää peilistä vaan jopa fiksun näköinen, muttei liian meikattu lopputulos. Suosittelen kaikkia tsekkaileen ebaysta tätä palettia, sillä tällä on hyvä päästä alkuun valovarjoleikin kanssa, kun hinta ei kirpaise koko lompakon sisältöä. Opettelun jälkeen tulen varmasti kokeilemaan hieman laadukkaampiakin tuotteita, sillä nyt niitä ei mene ''hukkaan'' opettelun ohessa.

-Mari

3 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä! Tää taitaa lähteä mullakin tilaukseen! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva ois muuten nähdä, mitä kaikkea sie näillä teet kasvoilla, ei nimittäin ole ollenkaan tuttua nuo varjostamiset ja korostamiset, kun ei tule kauheasti meikattua. :D Nyt jopa poskipunaa ostin, mutta muuten ei oikeastaan tule BB-voidetta ja huulipunaa ihmeempiä käytettyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pistetään korvan taa, voisin tehdä meinaan jonkun enempi juhlameikkituton, jossa nääkin pääsee sit oikeuksiinsa paremmin :)

   Poista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)