tiistai 1. syyskuuta 2015

Dc-Fix

Heippa!

Mä oon jo tovi sitten löytänyt sellasen tuotteen, kun dc-fix, joka on siis eräänlaista kontaktimuovia, ja oon innostunut askarteleen sillä kotiani siedettävämmäksi.
Me Sergein kanssa päästiin  (viimein) yhteisymmärrykseen millaset huonekalut on kivoja tai lähinnä asunnon värimaailmasta. Suuret huonekalut on mustia ja sitten pienenä piristeenä kaikkea värikästä (joka näkyy aikanaan asuntovideolla).


Tosiaan, ajattelin tässä nyt vain vilauttaa nämä kontaktimuovifixailuni teille ja kertoa vähän tästä materialista.
Eli siis dc-fix on tarkotettu huonekalujen tai muiden pienten asioiden fixaamiseen ja Facebookistakin löytyy tälle materialille omistautunut ryhmä ihan. Pakko sanoa sen verran, että isoja asunnon pintoja, kuten seiniä tai kylppäriä tällä ei kannata lähteä vetämään ihan vain korvausvelvollisista syistä, mikäli jotain sattuu (kyllä tätäkin jotkut harrastaa, että koko asunto on vedetty muovilla). Jos fiksaatte vuokra-asunnon kiinteisiin asioihin kuuluvia kalusteita, kuten keittiön kaappeja, kysykää vuokranantajalta aina lupa! Tässä muovissa on tosi hyvä liimapinta ja kaappien maalit tai muut pinnotteet saattaa lähteä liimapinnan mukana irtirepiessä.
Dc-fix on materiaalina paksumpaa, kun se muovi, jolla on aikanaan koulukirjoja päällystetty ja tän käyttö on ihanan yksinkertasta ja mä jopa ite sain vedettyä ihan yksin ton kirjahyllyn parin metrin levyn valkoseksi ilman yhtäkään ilmakuplaa tai ryppyä. Hermoja homma vaatii, mutta mulle aina tällänen näpertely on ollut enemmänkin terapeuttista, kun hampaiden kiristelyä (kasasin myös on kirjahyllyn ihan yksin, mustahan tulee ihan remonttireiska kohta, heh). 

Tässä yläpuolella näkyvässä kuvassa tosiaan näkyy mun ja Sergein ensimmäinen fixaus. Suuri osa mun huonekaluista on kirpparilta tai otettu rappukäytävästä ''saa ottaa'' lapulla varustettuna. Alkuperäsesti tää tietokoneen alla majaileva pöytä on ihan puuta ja tää oli tosi huonossa kunnossa ja järkyttävä oranssihtavanruskee. Ajateltiin, että tää on sopivan kokonen harjotushuonekalu tähän hommaan ja lähdettiinkin tuumasta toimeen. Toi pöydän päällystäminen ei ollut vaikeeta, varsinkin, kun otti avuksi lastan. (ps. onpas täällä pölystä kuvasta päätellen, hups, pitäs taas tomuttaa).

Seuraavana projektina olikin sitten ihan perus mustan kirjahyllyn taustalevyn fixaaminen, koska ajattelin, että toi valkonen tausta tois vähän ''valoa'' tohon kirjahyllyyn eikä hylly näyttäis niin tunkkaselta. Tovin jouduin Sergein kanssa tästä vääntämään, että saanko vetää sen valkoiseksi, mutta kyllä se itekin sanoi, että toi hyvältä näyttää. Kuvassa käytetty fixi oli valkopuuta.

Eilen otin viimein projektikseni tehdä cd-torneille jotain. Nää tornit on Mammin perintöä, mutta niiden väri ei enää sopinut asuntoon. En kuitenkaan halunnut näistä hankkiutua eroonkaan, sillä nää ajaa asiansa pelihyllynä paremmin, kun loistavasti. Ajattelin, että kokonaan mustana noi ois jotenkin tylsät ja askartelin noista välilevyistä valkoset, jeeeij. En oikein tiedä, että pidänkö niistä, mutta ne saa heleposti sitten poiskin tosta päädystä, jos en pidäkään. Hyllyn alkuperäinen väri näkyy alhaalla kuvassa vielä osittain (jes, tajusin näppää ennen-kuvan! Ainakin jokseenkin siis tajusin).

Ite oon tykästynyt dc-fixiin, kun sitä käyttää järjen kanssa eli ei märkätiloihin, keittiön kaakeleihin, sähkölaitteisiin, seiniin tms. Oon kokenut, että tää on kätevä ja helppo (halpa) tapa piristää asuntoa! Fixiä saa bauhausista, etolasta, k-raudasta, prismoista, ebaysta, kärkkäiseltä ja vaikka mistä. Suosittelen testaamaan tätä, mikäli omaat hyvän huonekalun, jolle haluat lisää käyttöikää!

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)