lauantai 26. syyskuuta 2015

Kolmen vihreän silmämeikki

Tarkoituksenani olisi selventää teille allanäkyvän meikin teko mahdollisimman yksinkertaisesti ja pala palalta. Olen itse kiintynyt vihreisiin silmämeikkeihin, sillä ne sopivat punaisten hiusten kanssa nätisti. Vastavärit korostavat kauniisti toisiaan. Vihreä silmämeikki tuo myös mieleen kesän, mikä ei näin syksyn sateissa ole yhtään paha asia. Kyseisen meikin voi toteuttaa millä tahansa saman värisillä, mutta erisävyisillä väreillä tai muuten vain saumattomasti yhteen toimivilla pakkeleilla.

Lähtötilanteessa on pohja valmiina eli meikkivoiteet, puuterit jne jo lätkästy naamaa, mutta muuta ei. Sanon jo kättelyssä, etten ole nyppinyt kulmia toviin, koska koitan kasvattaa ne siten, että saisin muutettua niiden muotoa hieman miellyttävämmäksi, joten koittakaa kestää.
Meikkipohjan jälkeen lätkäisin silmälle ihan peruspohjustussetit, kuten tässäkin postaustauksessa, joten en jaksa siitä sen enempiä höpötellä. Tällä kertaa pohjasävyksi valikoitui hyvin hennosti minttuinen cremeväri, koska käytettävät luomivärit tulevat olemaan sävyltään vihreitä.

Tän jälkeen vahvistin kulmakarvojeni nykyistä kaarta mukaillen itselleni tuhdit ja tummat kulmakarvat. Kulmakarvat väsäsin naamaani Grimasin tummanruskealla luomivärillä. Ajattelin, että tummemat kulmakarvat sopivat räikeään meikkiin paremmin, kuin normaalit hieman vaaleammat kulmani. Kulmaluulle hieman helmiäisenvaaleaa sävyä.
Tosiaan, jos vaan kykenette niin älkää huomioiko noita ylimääräisiä hahtuloita pitkin kulmaluutani. Kulmakarvojen jälkeen vuoroon tuli värien asettelu luomelle. Sisänurkkaan neonvihreää ja sen viereen hieman metsämäisempää vihreää. Tässä vaiheessa en siis häivyttele vielä mitään värejä. Vetelen ne vain toistensa viereen palkkimaisesti.
Silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon metallihohtovihreää, hieman tummempaa sävyä. Nyt on häivytysten vuoro. Värejä blendatessa voi lisätä, eli kerrostaa ja korjata, tahtomiaan värejä niille aseteltuihin kohtiin, mutta tarkoituksena olisi saada aikaan saumaton liukuma väristä toiseen. Lisäsin vihreän lisäksi ulkonurkkaan vielä aivan kevyesti kulmillakin esiintyvää tummanruskeaa väriä, mutta tämä ei ole pakollista. Halusin vain luoda hieman tummemman varjon aivan ulkonurkkaan. Kun yläluomen värit ovat häivytelty hyvin ja viimeistelty, voidaan siirtyä alaluomelle. Cremeväriä pohjaksi ja rajaus tuollaiseksi kissamaiseksi ulkonurkasta. Sen kanssa kannattaa olla tarkka, että ylä- ja alaluomen ulkonurkan pohjustus sekä luomiväri yhdistyvät nätisti ja mukailevat jokseenkin silmän muotoa.
Alaluomelle värit samoihin kohtiin, kuin yläluomella on. Ulkonurkan tummaa sävyä voi vetää hieman keskemmälle silmää, muttei koskaan kolmasosan yli. Tai itse en tekisi ainakaan tässä meikissä niin, sillä se saa silmät näyttämään todella pieneltä. Hyvä saumaton häivytys värien välille sekä värilinjan alareunaan.
Lopuksi rajaus ja ripsiväri. Silmän ympäryksen siistiminen jne. loppusilaukset. Tein tällä kertaa ohuet ja aika lyhyet kissamaiset rajaukset, jotta huomio kiinnittyisi meikin väreihin eikä niinkään rajaukseen. Rajaus on hieman rosoinen, sillä mun eyeliner on ihan lopussa ja sieltä purnukasta ei siis tule sitä tarpeeksi, jotta sen saisi liiukumaan nätisti luomella (haha).


-Mari

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi, että pidän näistä tutoriaaleista. Olen aivan onneton luomivärin käyttäjä, joten yleensä jää käyttämättä (koska en ole viitsinyt investoida johonkin, jota en osaa käyttää). Osaatko suositella joitain kivoja ja toimivia luomivärimerkkejä/paletteja? Mielellään sellaisia joita saa ihan Suomesta, ettei tarvitse tilata, vai tilaatko yleensä nämä luomivärit jostakin erikoisemmasta puljusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten mun kirjotuksista huomaa, niin suosin Grimasia ja Sleekin meikkejä. Sleekin paletteja saa tilattua Pretty.fi:stä, joka on luotettava firma, nopee toimitus ja kaikki tullut aina hyvin pakattuna ja ehjänä perille. Grimasin meikeissä on se hyvä puoli, että irtonapeista voi joko koota paletin tai sitten tehdä kuten mä: säilytän niitä tornissa, koska ne voi pinota päällekäin nerokkaan suunnittelun takia :) Grimasia saa Jyväskylästä Aprillista ja netistä punanaamiosta. Toivottavasti tästä vastauksesta oli jotakin hyötyä, heh. Sleekin paletit ei ainakana ole kovin kalliita ja niiden laatu on kultaa!

      Poista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)