torstai 24. syyskuuta 2015

Onko siellä ketään?

Hei! Huhuuuu! Haloja haloja onko langoilla ketään?

Oon jo pidempään miettinyt onko bloggaaminen kuollut. Mä ite en jaksa enää lukea kaikkia blogeja, joita mulla on seurattavanani, mutta selaan aina ne vakioblogit kyllä. Ainakin ihastelen kuvat, jos en muuta. Mietin myös sitä, että kuinkahan moni lukijoistani on sellaisia, jotka vaan keikkuu listoilla vanhasta tottumuksesta, kuten mä teen joidenkin blogien suhteen. Oon myös huomannut, että kommentointi blogimaailmassa on vähentynyt huomattavasti.

Monet seuraamistani blogeista ovat kadonneet tai hiljentyneet. Kirjoitusinto tuntuu laantuvan. En tiedä minne bloggaajat pakenevat tai poistuvat, mutta tuntuu että bloggaamisen suurin suosio on hurahtanut viimein ohi. Toisaalta harmittaa, sillä monet hyvät bloggaajat ovat lopettaneet ja jopa poistaneet bloginsa. Muutama vuosi sitten jokainen tutuistani kirjoitti omaa blogiaan ja päivitti (tai omien sanojensa mukaan päivitteli) blogiaan useinkin. Nykyään tuntuu, että bloglovinini on kuollut pystyyn uusien kirjoitusten osalta. 


En tiedä onko vloggaamisen suosion myötä ihmiset vetäytyneet youtuben puolelle vai minne ovat kadonneet internetistä. Moni on varmaan vain lopettanut, kun ei ole enää tuntunut omalta harrastukselta tai ei ole enää ollut aihetta kirjoittaa. Itsellänikin oli muutama kuukausi sitten paniikki siitä, etten tiedä mistä kirjoittaa ja otinkin etäisyyttä blogiini jonkin verran. Pieni tauko teki hyvää ja tuntuu, että into on palannut viimein.


Mutta onko siellä ketään? Sitä täällä huhuilen. Tuntuu, että tekstien lukijoiden määrä tippuu kovaa vauhtia ja kommentteja tulee kerran sadassa vuodessa. Nyt tahtoisinkin tietää, että onko kukaan huomannut samaa ilmiötä. Onko blogisi lukijan hiljentyneet tai kadonneet? Entä lemppari bloggaajasi blogi? Onko täällä blogimaailmassa enää ketään jäljellä?

-Mari6 kommenttia:

 1. Itse en ole kyllä huomannut kommenttien vähentymistä. Joihinkin postauksiin niitä tulee kymmenittäin ja joihinkin ei yhtään, näin se mulla on aina ollut. :D Itsellä tuppaa aina olemaan semmoisia kausia että joinakin päivinä kommentoin kaikkiin uusiin postauksiin mitä bloggerin seurantaan ilmestyy ja joinakin päivinä en jaksa yhteenkään. Harmittavan moni blogi on kyllä kadonnut vuosien saatossa, mutta ei se saa minua ainakaan lopettamaan lukemista tai kirjoittamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi on kyllä harmi kun monet kiinnostavat blogit on lopetettu :/

   Poista
 2. Oon miettinyt täysin samoja asioita. Jokseenkin korpeaa kun välillä kirjoittelee pitkät pätkät liirumlaarumia ja sitten tekstin lukee statistiikan mukaan ehkä 49 henkilöä, vaikka blogissa lukijoita 149. :DD Ei mitään vastakaikua, mutta eipä sitä nyt voi odottaakaan joka postaukseen. Vaikka blogia kirjoittaakin "itselleen" tai omasta elämästään niin kyllähän ne kommentit lämmittää mieltä.

  Minä välillä kommentoin ahkerammin, välillä en ollenkaan sillä joskus saattaa mennä viikkokin kun en kirjaudu Bloggeriin. Sun postaukset kyylään aina! :P Pitikin edelliseen postaukseen kommentoida, että ihanat hiukset!

  Noin muuten on kyllä tää blogimaailma hiljentynyt hirveästi verraten pariin edelliseen vuoteen. Moni lempparibloggaaja lopettanut ja omakin innostus vähän niin ja näin. Vlogeja en oikein jaksa katsoa, poikkeuksena muutama vloggaaja joiden videoita silloin tällöin tuijotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyl kattoa vlogejakin, mutta jotenkin on pistänyt silmään, että blogimaailma on vloggausinnon myötä jotenkin ehkä vähän kuihtunut. Moni on siirtynyt sinne youtubeen ja vloggaamisen pariin.

   Mä kommentoin aina sillon, kun se onnistuu. Puhelimella selatessa mm. on aina ihan hiton vaikeeta kommentoida mihkään, jos ei halua sitä kännykän spostia käyttää kommentin yhteydessä, heh. :D

   Poista
  2. Olisikin ylipäänsä noin monta lukijaa, mutta kun ei tiedä missä mainostaa (tai ylipäänsä kannattaako mainostaa), niin ei niitä juuri tulekaan :D

   Ja mitä tulee blogeihin, ainakin minulla on feedissä aika paljon blogitekstejä. Niin paljon, että kun itse käyn suurin piirtein kerran viikossa Bloggerissa, menee monta tuntia lukea kaikki. Jos on ihan hirvittävän pitkäveteistä tekstiä, niin jätän lukematta ja katson vain mahdolliset kuvat, mutta yleensä kyllä luen ja kommentoin. Ja se näkyy sitten siinä, kun kommentoin yhden ihmisen kolmeen eri postaukseen saman päivän aikana :D Sitten jos ei ole yhtään mitään sanottavaa, sitten jätän kommentoimatta, kun ei viitsi vaan "heippakaan" kirjoitella.

   Poista
 3. Oon huomannut kanssa, että feediin tulee vain tietyt blogit, jotka jaksavat päivittää ahkerasti, ja loput seuraamani sata blogia ovat hissukseen x) Itse tässä kun eilen postailin, mietin että ainakin omalla kohdalla arkipäiväisten asioiden postailua on varmaankin hillinnyt Instagram. Sinne kun tulee laitettua kuvaa ostoksista ja kaikesta muista pienemmistä asioista, niin tuntuu ettei se sama asia nyt enää ole bloggaamisen arvoinen. Samoin varmaan moni on alkanut vloggaamaan, mutta mä en siitä tiedä kuin sen verran mitä blogiin linkitetään niitä videoita, en siis ole mikään Youtuben suurkuluttaja.

  Kommentteja mulla on aina tullut aika vähän, mutta kyllähän se vähän harmittaa jos yli sadasta seuraajasta noin 30 lukee mun postauksia. Yritän tosin siirtää näitä ajatuksia syrjään ja kirjoittaa enivei. Mutta kyllä, mullakin on ollut bloggausinspis kadoksissa. Käyn nykyisin Bloggerin puolella kääntymässä ehkä pari kertaa kuussa kun näpyttelen itse jonkun postauksen, ja siinä vaiheessa kun käyn oman feedini läpi, en jaksa ruveta kaikkia postauksia lukemaan, poimin vaan ne mielenkiintoisimmat aiheet tai katson kuvat. Harmittaa tää taantuminen, jollain ilveellä koitan taas blogimaailman suhteen innostua, väliäkö sillä jos samat kuvat on jo olleet Instassa :P

  Mut kyllä täällä vielä ollaan! :)

  VastaaPoista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)