tiistai 29. joulukuuta 2015

Vuosi hiuksina

Vuosi 2015 alkaa olemaan lopussa tai ainakin suuntaamassa kovaa vauhtia syöksykierteeseen kohti eeppistä lopetusta. Hyvänä ajatuksenani oli koota vuosi hiuksina tähän postaukseen tiivistetysti ja muistella, mitäs hittoa tänä vuonna on sillä saralla tapahtunut. 

Tammikuussa mä mietin jo, että oonpas ollut kauan värjäämättä hiuksia kestovärillä. Tuntui, kun värjäyksestä ois ollut pieni ikuisuus. Näin jälkeen päin mietittynä koko valittelu ja hämmästely tuntuu oudolta, mutta toisaalta onhan se outoa, kun koko ikänsä on vaihtanut hiusvärejä useammin kuin sukkia. Hiukset alko jo tuntua paremmilta, mutta stressi tyvikasvusta oli silti hämmentävää. Aloin nähdä pieniä merkkejä siitä, miltä mun luonnollinen väri näyttää nykyisin, sillä omaa väriä ei oltu nähty pitkiin aikoihin muutamaa senttiä enempää. Vuosen 2015 alussa (ja vuoden 2014 lopussa) olin alkanut syödä vitamiineja jo säännöllisesti. Piimax oli alkamassa muodostua jokapäiväiseksi rutiiniksi tässä vaiheessa. 

Maaliskuussa kertoilin kyseisen kuvan saattelemana tuotteista, joista tykkäsin, sillä olin juuri parjannut teille inhokkituotteitani. Hiukset olivat punasävyiset niiden vihertävyyden takia. Epäilen edelleen, että suuri osa vihreydestä tuli vedestä sekä violetin värin jäämistä. Tyveä olin värjännyt kevytvärillä, mutta en edelleenkään kestovärillä (ainakaan muistaakseni). Kevytväri häivytti omaa väriä nätisti, mutta haalistuessaan ei jättänyt niin kovaa rajaa hiukseen kuin kestoväri.

Blogiaktiivisuus oli ollut koko vuoden aivan olematonta jollakin tasolla (ainakin omasta mielestäni), mutta syyskuussa oma väri oli venähtänyt jo aivan järkyttävän pitkälle ja latvoja koristi pastellivärin jämät. Hiusten kunto oli parantunut huomattavasti ja kasvunopeus näkyvimmillään. Alkoi tuntua, että oma väri on se, mitä ehkä haluan loppupeleissä, mutta en ollut vielä valmis luopumaan villeistä hiusväreistä ja menemään lähelle luonnollisuutta.

Syyskuussa hujahdettiin myös tutun oranssin pauloihin hetkeksi. Oranssi ei kuitenkaan jäänyt pidemmäksi aikaa, kuin tosiaan ihan vain hujahdukseksi, sillä en kokenut sitä enää kovinkaan pysyväksi valinnaksi. Mukavaa vaihtelua se toi ja oranssi on edelleen yksi lempparihiusväreistäni. Oranssi väri otti kosketuspintaa myös omaan tyveen, mikä oli mukavaa ja turvallista vaihtelua, sillä väri haalistui luonnonhiuksesta nopeasti.

Lokakuussa kestovärjäämättömyyteni loppui harmaiden hiusten saattelemana. Ajattelin, että vuoden tauko oli tehnyt hiuksille hyvää ja eihän se lopullinen päätös näin kättelyssä muutenkaan ollut. Olin jokseenkin ylpeä siitä, että vuoden kestin sitä tyvikasvuressaamista ja kaikkea. Hassua, miten jotenkin siihen kiintyi, että oli tyvikasvu tai tuli sellanen olo, kun ois saavuttanut jotakin tekemättä ei mitään. Olin kuitenkin ollut hiusväri ja kestovärikoukussa melkein koko pienen elämäni, joten tuntui suurelta antaa hiusten vain kasvaa omaa väriä ja leikkiä pelkillä sävytteillä. Nykyisillään mennään edelleen blondina. Suurin suunnitelma ennen vuodenvaihdetta on värjätä hiukset lähelle omaa luonnollista sävyä ja täten katsoa taas, että josko vuoden selviäisi ilman kestovärjäystä. En jotenkin tykkää enää ollenkaan värin ylläpitämisestä ja jatkuvasta säätämisestä. Kaipaan helppoutta ja näin vaalean pohjan kanssa voin totetuttaa viimein oman värin vain iskemällä värin päähän ilman värinpoisto tai muutakaan esikäsittelyrumbaa. 


Tärkeimpänä varmaan koko vuoden hiusten osalta voisin mainita hiusten kunnon parantumisen sekä tuon värjäämättömyys ''urakan''. Se ei aina nimittäin oikeasti ollut kovin helppoa ja tukkakriisi tuntui loputtomalta. Lopulta oon kuitenkin erittäin tyytyväinen tähän päätökseen ja, kuten jo sanoin, varmaan jatkan samalla linjalla tulevaisuudessakin. Kerta vuoteen kestoväriä riittäkööt mulle toistaiseksi. Katellaan sitten joskus josko mieli muuttuu taas.

-Mari

4 kommenttia:

 1. Sulla on tosi nätti oma väri mutta toi viimisen kuvan harmaanblondikin on ihana! Mitään tuotevinkkejä tuollaisen värin saavuttamiseen & ylläpitoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fudgen hopeeshampoo, colormaskin (KC ei se biozell) silver, myös biozellin normi hopeashampoo käy ylläpitoon. Ite värjäsin tän tosi vaaleeseen pohjaan sekottamalla vähän mustaa kc:n colormaskia ihan perus linnahoitoaineeseen ja ns. värjäsin sillä tän. Tein siitä loppu ''väriseoksesta'' sit ihan perushoitoaineen käytettäväks muutenvaan suihkussa. :)

   Poista
  2. Fudgen hopeashampoo ja KCn hopeamaski onkin tuttuja tuotteita, ja taisi mulla tota Biozellin hopeashampootakin joskus olla, ja pohja on tosi vaalea. Voi olla että se on just toi tippa mustaa mitä mun tukasta puuttuu... Kiitos vinkeistä, täytyy kyllä kokeilla tota mustan blandaamista! :)

   Poista
  3. Kannattaa olla sen kans vaan tosi varovainen ja testata johkin pieneen hiuosioon eka sitä laimennosta :D ettei vedä sit liian tummaks/vihertäväks. Ja directionsillakin on silver väri, mutta se jättää enempi valkoseks kun harmaaks

   Poista

Jätähän kommentti! Se piristää päivääni :)